Povratak
Šarić: “Uz prezentaciju lokalnih proizvoda, suvenirnica je i polaznišna točka za sve turističke informacije”

Šarić: “Uz prezentaciju lokalnih proizvoda, suvenirnica je i polaznišna točka za sve turističke informacije”

Ponuda suvenirnice obuhvaća proizvode lokalnih, pleterničkih poduzetnika, a iako već sada u ponudi ima velik broj proizvoda intencija je povećanja.

Otvorenjem suvenirnice u Pleternici ispunjen je još jedan od ciljeva obogaćavanja ponude lokalnih poduzetnika, ali i stvoreno još jedno mjesto za posjet. Dio je to projekta Kulturna ruta bećarca i gange te uvod u Svijet graševine, u kojemu uz muzej koji se uređuje i oprema, sam prostor trga čini i novootvorena suvenirnica.

Ponuda suvenirnice obuhvaća proizvode lokalnih, pleterničkih poduzetnika, a iako već sada u ponudi ima velik broj proizvoda intencija je povećanja. U prigodi otvorenja pleternička gradonačelnica Marija Šarić je istaknula kako je posebno zadovoljstvo vidjeti upravo te, lokalne proizvode na policama gradske suvenirnice.

– Drago mi je da smo otvorili suvenirnicu koju pripremamo dugi niz godina, od osnivanja Agroturističke zadruge Pleternička korpa, od umrežavanja i edukacija samih članova koje smo htjeli pripremiti na nove turističke dolaske. Svjedočimo kako naše turističke brojke rastu, posebno potaknute Interpretacijskim centrom Terra Panonica. Ono što svaki turist želi jest, nakon što obiđe Interpretacijski centar, Trg bećarca i sve ostale pleterničke sadržaje, kupiti negdje i suvenir, lokalni domaći proizvod. Upravo stoga suvenirnica je odlična, dodatna ponuda i polazišna točka. Jako je bitno reći kako je to i turistički informativni centar gdje će djelatnici suvenirnice dati svakom gostu sve potrebne informacije – kaže Šarić.

Otvorenju je nazočila i županica Požeško-slavonske županije, Antonija Jozić, dugogodišnja gradonačelnica Pleternice za čijeg je mandata i pokrenut projekt. Jozić kaže kako je suvnerinica odličan dodatak pleterničkoj, ali i županijskoj turističkoj ponudi. – Suvenirnica je trebala biti otvorena još prije, no korona je učinila svoje i evo, godinu dana nakon naše želje da bude otvorena, otvorena je danas. Otvorena je prigodno uoči Devetnice Gospe od suza kada najveći broj posjetitelja i hodočasnika dolazi u Pleternicu i vjerujem da će se lijepi glas o Pleternici kroz ovih devet dana pronijeti dalje kao što se pronosi lijepi glas o Pleternici kroz projekt Terra Panonica – podsjetit ću kako smo od početka ove godine do danas ovdje imali veliki broj učeničkih grupa i taj dobra glas koji je otišao dalje doveo je do toga da je danas u Pleternici veliki broj posjetitelja koji dolaze obići Terra Panonicu – ističe.
Direktorica Poduzetničkog centra Pleternica, Barbara Rudež kaže kako je naglasak na Pleterničkoj korpi, odnosno njenom sadržaju za koji je zaslužna zadruga sastavljena od 16 članova. – Kako dolazi Devetnica, pozivam sve posjetitelje da uz ostale ponuđene sadržaje ovih dana, razgledaju i našu Terra Panonicu te posjete našu suvenirnicu čije je radno vrijeme od 14 do 22 sata – zaključuje Rudež.
Spomenimo i kako je za zabavno-glazbeni program bio zadužen domaći, pleternički Tamburaški ansambl Safir.