Vijesti

Dječji tjedan u Pleternici 2022.

''Centralna aktivnost ovogodišnjeg Dječjeg tjedna održat će se u petak, 7.10. s početkom u 18.00 h u IC Terra panonica pod nazivom ''Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči''. Osmislili smo glazbeno-dramsko-plesni program u kojem će nastupiti djeca i mladi svih udruga i društava koja djeluju u Gradu te će roditelji i svi zainteresirani imati priliku vidjeti kako Pleternica zaista ima puno aktivnosti namijenjenih djeci, od kreativnih, plesnih, dramskih do sportskih. Posebno mi je drago što su se u obilježavanje Dječjeg tjedna uključili i brojni subjekti koji će u svojim izlozima izložiti dječje poruke odraslima'', ističe direktorica TZ Grada Pleternice, Ivana Ketović Marjanović.

Pročitaj više

Rujan u Pleternici

Nakon mirnog kolovoza posvećenog Gospi od Suza, stigao nam je i rujan!  Razigran, šaren, obogaćen sportskim aktivnostima donosi niz događanja u Pleternici.

Pročitaj više

Ranč Čondić ugostio karavanu ”Carbage run”

''Organizacija samog događanja bila je zaista zahtjevna jer smo imali višednevne pripreme oko infrastrukture za doček tako velikog broja posjetitelja i ljudi. Pobrinuli smo se da im na našem imanju ništa ne nedostaje pa smo osigurali bogatu ugostiteljsku ponudu te popratni sajam s ponudom lokalnih subjekata. Drago nam je da se ime našeg Grada i našega Ranča prenosi po cijeloj Europi,'' ističe Ljerka Čondić, vlasnica Ranča.

Pročitaj više

Posjeti Pleternicu za Devetnicu

Isplanirajte si i višednevni posjet našem Gradu, a sve podatke o rasporedu svetih misa, smještajnim kapacitetima i zanimljivoj gastro ponudi objedinili smo u letcima u prilogu. Istražite atrakcije, posjetite našu suvenirnicu ili se provozajte turističkim vlakićem kroz Grad! Dobro nam došli!

Pročitaj više

Pleterničkom bećaru stiže Šokica: “Baštinu moramo interpretirati i promovirati”

- Glavni motiv projekta je kao što i samo ime kaže: Šokica, tradicionalna slavonska žena koja svakog turista dočekuje u Gradu Pleternici želeći mu srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak. U okviru prve faze bit će izrađena i postavljena bista Šokice zajedno s njenim postoljem i uređenom okolinom uz pripremljene turističke priče bazirane na bećarcu i tradicijskoj ostavštini - pojašnjava Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ Grada Pleternice. 

Pročitaj više

Sportski, raspjevani i gurmanski vikend je iza nas

"Smotra folklora vrhunac je naših lipanjskih dana. Dan je to kada izvlačimo iz ormara sve ono najljepše i najbolje što imamo i da naše običaje prikažemo ovdje na Trgu bećarca. Imamo kudova iz cijele Hrvatske i iz BiH, ukupno njih 15 koji predstavljaju svoje krajeve. Gledali smo da imamo različit program i različite nastupe tako da našim posjetiteljima bude što zanimljivije.", rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Pročitaj više

Ivana Ketović Marjanović: “Turizam u Slavoniji je izazov, ali Pleternica već ima jako dobar temelj”

- Pleternica je divan grad koji se razvija koristeći svaku priliku koja mu se pruža i tu ne mislim samo na javni nego i na privatni sektor. Želja mi je, a vjerujem kako ću u tome i uspjeti, staviti sve pleterničke resurse pod isto okrilje i stvoriti cjelogodišnju ponudu za sve zainteresirane skupine koje žele vidjeti i okusiti Slavoniju - ističe Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ Pleternica

Pročitaj više