Povratak
Posjet turističkih djelatnika Zlatnoj Slavoniji

Posjet turističkih djelatnika Zlatnoj Slavoniji

Suradnja Grada Pleternice i Udruženja hrvatskih putničkih agencija uspješno je započela posjetom turističkih agenata i djelatnika u turizmu Požeško-slavonskoj županiji.

Sudionici su obišli nekoliko turističkih subjekata na području Pleternice, Kutjeva i Požege te prisustvovali međunarodnoj konferenciji ”Baština u funkciji turizma” koja se održala u Interpretacijskom centru Terra Panonica 11. svibnja. Posjeti se pridružila i doc.dr.sc. Romana Lekić koja je za sudionike održala radionicu na temu ”Interpretativnog vođenja u selektivnim oblicima turizma s naglaskom na nove trendove, metode i tehnike vođenja” u Muzeju bećarca.

” Dva dana nisu dovoljna da turističkim agentima prezentiramo sve ono što naša Zlatna Slavonija nudi, no potrudili smo se upoznati ih s dijelom naših turističkih atrakcija te ih zaintrigirati za ponovni dolazak. Zahvaljujem se UHPI na ovom uspješnom početku suradnje te kolegama iz Turističke zajednice Grada Požege na prezentaciji svojih subjekata. Ono u što smo sigurni jest to da je međusobno umrežavanje jedini ispravni put koji će nam u budućnosti svima donijeti mnoge benefite” – izjavila je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Posjet turističkih agenata održao se u sklopu projekta Svijet graševine (Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje). Projekt provodi Grad Pleternica u suradnji s gradom Pakracom koji je nositelj projekta te partnerima Požeško-slavonskom županijom, Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije, Javnom ustanovom Pleternica, Muzejom grada Pakraca, Gradskom knjižnicom Pakrac uz podršku Panore kao regionalnog koordinatora naše županije. Projekt je vrijednosti više od 8 mil EUR te je iznos EU sufinanciranja 85%.