Povratak
Dani hrvatskog turizma 2022.

Dani hrvatskog turizma 2022.

Destinacija Slavonija osvojila je nagradu Destinacija godine u kategoriji Najuspješnija destinacija ruralnog turizma. Slavonija je atraktivna turistička destinacija koja kroz cijelu godinu svojim posjetiteljima, gostima i turistima nudi aktivni boravak u prirodi, autentičnu gastronomiju, jedinstvenu kulturnu baštinu i niz događanja za različite ukuse i uzraste.

Održani su Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibenik, od 6. do 8. listopada.

Događaj je okupio brojne stručnjake iz turizma i drugih djelatnosti vezanih uz turizam, a organizatori su pripremili niz zanimljivih događanja. Službeni program započeo je konferencijom „Održiva budućnost turizma“ u organizaciji Ministarstva turizma i sporta na kojoj su sudjelovali strani i domaći turistički stručnjaci, koji su govorili o važnosti održivosti u turizmu te o tome koliko je Hrvatska odmakla u tom pogledu. Program je otvorila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a predstavljena je i Strategija razvoja održivog turizma do 2030. godine.

Destinacija Slavonija osvojila je nagradu Destinacija godine u kategoriji Najuspješnija destinacija ruralnog turizmaSlavonija je atraktivna turistička destinacija koja kroz cijelu godinu svojim posjetiteljima, gostima i turistima nudi aktivni boravak u prirodi, autentičnu gastronomiju, jedinstvenu kulturnu baštinu i niz događanja za različite ukuse i uzraste.

U ime Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice Danima hrvatskog turizma prisustvovale su gradonačelnica Marija Šarić i Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ-a.