Povratak
Više od 500 malih planinara u pohodu na Dilj goru poučnom stazom A. Štampara

Više od 500 malih planinara u pohodu na Dilj goru poučnom stazom A. Štampara

-Planinarenje je uspješan način poticanja razvoja i zaštite fizičkog i mentalnog zdravlja svih dobnih skupina građana. - ističe Vladimir Pavičić.

Više od 500 djece otvorit će Europski tjedan sporta i na području Grada Pleternice pohodom do planinarske kuće Viljevo poučnom stazom Andrije Štampara.

Potaknuti sve većim brojem planinarskih društava u Hrvatskoj unutar kojih djeluju planinarske skupine za djecu i mlade, Planinarsko društvo „Zanatlija“ Osijek odlučio je organizirati 1. Susret malih planinara Hrvatske, članova planinarskih udruga i planinarskih skupina za djecu i mlade.

Prema Vladimiru Pavičiću, predsjedniku PD Zanatlija, odazvalo se čak petnaestak planinarskih udruga iz cijele Hrvatske te se očekuje više od 500 djece.

Svi sudionici će se okupiti na igralištu Osnovne škole u Brodskom Drenovcu, rodnom mjestu Andrije Štampara, nakon kojega mali planinari odlaze na planinarenje poučnom stazom dr. A. Štampar do planinarske kuće Viljevo. Za roditelje i odrasle sudionike Susreta organizirat će se pohod planinarskom obilaznicom dr. A. Štampar.

Nakon povratka s planinarenja, uslijedit će vrijeme za natjecateljski dio susreta, okrjepu i prigodno druženje.

-Vjerujemo da se slažete s nama da je planinarenje izvrstan način organiziranog provođenja slobodnog vremena djece te da je uspješan način poticanja razvoja i zaštite fizičkog i mentalnog zdravlja svih dobnih skupina građana. – ističe g. Vladimir Pavičić, predsjednik PD “Zanatlija” Osijek.

Završetkom 1. Susreta malih planinara Hrvatske ne završavaju sportske aktivnosti u našem gradu. One se nastavljaju na Trgu bećarca gdje nas u 19 sati očekuje vježbanje na otvorenom pod nazivom Be Active Night.

Udruga La Bella Vita u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pleternice i partnerima te u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta, po prvi puta u Požeško-slavonskoj županiji, organizirat će noćno vježbanje. Zabavni plesni programi i programi vježbanja osmišljeni su i prilagođeni svim dobnim skupinama kako bi se potaknuo što veći broj ljudi na bavljenje fizičkim aktivnostima.

Više informacija o 1. Susretu malih planinara Hrvatske u Brodskom Drenovcu i Be Active Night u Pleternici na Trgu bećarca saznajte u prilogu.

Iskoristimo ovaj dan bogat sportskim sadržajima kako bismo učinilo nešto dobro za nas i naše tijelo jer u zdravom tijelu – zdrav duh!

Vidimo se!