Povratak
Eko akcija – Zajedno za zelenu Pleternicu

Eko akcija – Zajedno za zelenu Pleternicu

U subotu, 22. travnja, Eko akcijom – zajedno za zelenu Pleternicu, obilježen je Dan planeta Zemlje te su uz šetnicu bećarca posađena nova stabla javora mliječa.

Sredstva za sadnju stabala osigurana su u sklopu projekta poticanja razvoja održivog turizma ”Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours” u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Cilj projekta je Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. S tim ciljem iniciran je projekt dodatne sadnje drveća, kojim će se doprinijeti kompenziranju emisija CO2 iz vozila turista. Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma.

Akcija sadnje stabala je mali dio onoga što se može učiniti za prirodu koja nas okružuje. Zadatak svih nas je da očuvamo i dodatno učvrstimo poziciju Hrvatske koja je prepoznata kao destinacija izuzetno lijepog krajolika i očuvane prirode.

 

U sklopu ovoga projekta u gradu Pleternici ukupno je zasađeno 21 stablo, na šetnici bećarca i u pleterničkom gradskom parku.