Povratak
Najveseliji tjedan u godini je iza nas

Najveseliji tjedan u godini je iza nas

Još jedan dječji tjedan je iza nas. Pregršt aktivnosti, zabave, veselja i dječjih osmijeha ispunilo je najveseliji tjedan u godini.

Svečanom svetom misom, 6. listopada, na kojoj su nastupili vrtićarci iz DV-a Tratinčica te tradicionalnom Zmajadom koja je održana istog dana ušli smo u dječji tjedan.

Vesela povorka školske djece i vrtićaraca ispunila je pjesmom i osmijehom ulice našega grada, a na Trgu bećarca dočekala ih je  predstava „Gospođica NEĆU“.

U sklopu dječjeg tjedna održana je i sjednica Dječjeg gradskog vijeća, a gradonačelnica Marija Šarić pozvala je dječje predstavnike da izreknu sve što misle i sve što žele promijeniti kako bi Grad Pleternicu zajedno učinili ljepšim mjestom za život. Istu priliku dobili su i učenici područnih škola Sulkovci i Požeška Koprivnica uz topli kakao i kroasane.

Veselo je bilo i na Gradskoj tržnici u Pleternici gdje je za vrtićarce i ostalu prisutnu djecu održana radionica zdrave prehrane, a nakon toga preselili smo se na Željeznički kolodvor u Pleternici gdje su djelatnice Hrvatskih željeznica našim najmlađima objasnile kako putovati vlakom.

Šuškalo se u četvrtak u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica na promociji knjige Šuškava priča autorice Anite Dvorski, odgojiteljice u DV-u Tratinčica, a veseli vrtićarci i školarci su svojom pjesmom i recitacijama uveličali ovaj događaj.

Pjevalo se i plesalo i na priredbi održanoj u našoj Terra Panonici kako bi ovaj najveseliji tjedan priveli kraju.

Dječji sajam na Gradskoj tržnici okupio je pregršt djece koja su uživala na svim atrakcijama te na taj način zatvorila najveseliji tjedan u godini.

Skip to content