Povratak
Započeo dječji tjedan: “Događanja su cijeli tjedan, a kruna je u subotu”

Započeo dječji tjedan: “Događanja su cijeli tjedan, a kruna je u subotu”

Pleternica kao Grad prijatelj djece tokom cijele godine misli na najmlađe stanovnike, ali nam je drago i što i možemo posvetiti jedan ovakav tjedan - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Povorkom djece ulicama grada započeo je Dječji tjedan u Pleternici, manifestacija koja se održava od 2014. godine na ovakav način. Predsjednica Društva naša djeca Pleternica, Renata Matičević istaknula je zadovoljstvo što dječji koraci ponovno kroče prilikom otvorenja manifestacije. – Protekla godina nam je nažalost onemogućila ovakvu vrstu obilježavanja stoga nam je izuzetno drago da smo umjesto “online” dječjeg tjedna mogli napraviti našu tradicionalnu povorku – ističe Matičević.

Njeno zadovoljstvo dijeli i pleternička gradonačelnica Marija Šarić. – Prekrasno je vidjeti svu ovu djecu kako šetaju našim gradom i izmamljuju osmijehe na lice svima nama. Pleternica kao Grad prijatelj djece tokom cijele godine misli na najmlađe stanovnike, ali nam je drago i što i možemo posvetiti jedan ovakav tjedan. Aktivnosti su svakodnevne, a kruna je u subotu stoga pozivam sve da dođu u subotu na prostor sajmišta, ali i da tokom cijelog tjedna poprate aktivnosti koje smo organizirali s našim najmlađima – navodi Šarić.