Povratak
Vikend prepun sadržaja za sve generacije

Vikend prepun sadržaja za sve generacije

Iskoristimo ovaj vikend bogat raznim sadržajima kako bi učinili nešto dobro za nas i naše starije.

Vikend započinjemo raspjevano jer se u Buku i ove godine, 30. rujna, organizira smotra pučkog crkvenog pjevanja u župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika.

Ovu vrijednu tradicionalnu, 9. po redu manifestaciju organizira Kulturno-umjetničko društvo „Svilenka“ iz Buka, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Požeško-slavonske županije i grada Pleternice. Osim domaćina, nastupit će i KUD-ovi iz Bekteža, Šaptinovaca, Donjih Andrijevaca i Srednjeg Lipovca.

Dan nakon, centar događaja je Trg bećarca. Prvog dana u mjesecu listopadu obilježava se Međunarodni dan starijih, a on u Pleternici nikako neće proći neobilježeno. Uzmi baku i djeda za ruku, provedi ih kroz prostranstva Panonskog mora u IC Terra Panonica te kroz neka divna sjećanja iz prošlosti u Muzeju bećarca. Možda i ti čuješ i naučiš nešto novo o starim običajima svoje obitelji.

Vikend ćemo završiti sportskim aktivnostima na Trgu bećarca gdje nas u 18 sati očekuje vježbanje na otvorenom pod nazivom Be Active Night.

Udruga La Bella Vita u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pleternice i partnerima te u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta, po prvi puta u Požeško-slavonskoj županiji, organizirat će noćno vježbanje. Zabavni plesni programi i programi vježbanja osmišljeni su i prilagođeni svim dobnim skupinama kako bi se potaknuo što veći broj ljudi na bavljenje fizičkim aktivnostima.

Više informacija o Pučkom crkvenom pjevanju u Buku, Međunarodnom danu starijih osoba i događaju Be Active Night u Pleternici na Trgu bećarca saznajte u prilogu.

Iskoristimo ovaj vikend bogat raznim sadržajima kako bi učinili nešto dobro za nas i naše starije.

Vidimo se!