Povratak
Vesele Šokice u Terra Panonici: “Pleternico morat ću te slikat, jer te neću zaboravit nikad!”

Vesele Šokice u Terra Panonici: “Pleternico morat ću te slikat, jer te neću zaboravit nikad!”

Između ostalog, sve je to dio manifestacije „Maškare u Pleternici“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Pleternice, Pleterničkih čoraka i Javne ustanove Pleternica

Vikend za kulturu i ugodnu nedeljnu večer svojom glazbeno scenskom izvedbom zaključile su Vesele Šokice, žensko pjevačko društvo iz Slavonskog Broda.

Žene i djevojke, čiji je cilj očuvanje kulturne baštine i običaja, postaju drugačije i neobičnije kada je u pitanju scena, tako u prostorijama Interpretacijskog centra Terra Panonica smijeha nije falilo, bilo je pravog smija, sprda i dobre pisme.

Nisu zaobišle ni stalnu izložbu uz iskustvo virtualne i proširene stvarnosti, uživale su i pjevale cijelim istraživanjem Panonskog mora.

Između ostalog, sve je to dio manifestacije „Maškare u Pleternici“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Pleternice, Pleterničkih čoraka i Javne ustanove Pleternica.

Zaviriti u svoje škrinje i izabrati najbolju fotografiju poklada bilo je lako za one koje čuvaju tradiciju i običaje našeg zavičaja pa se našlo podosta fotografija iz vremena prije 2010. godine.

Izložba “Maškare na fotografijama” nalazi se u prostorijama Interpretacijskog centra Terra Panonica pa svoj glas možete dati najboljoj ulozi u maškarama, a ona najreprezentativnija dobiva nagradu.