Povratak
Turizmoteka o Slavoniji: “Neotkrivene atrakcije Požeško – slavonske županije turistima sve privlačnije”

Turizmoteka o Slavoniji: “Neotkrivene atrakcije Požeško – slavonske županije turistima sve privlačnije”

Novi vizualni identitet, nagrade za turistički film, ali i za vrhunski smještaj, atraktivni sadržaji i sve kvalitetnija ponuda – ako već niste, vrijeme je da posjetite ovaj dio Slavonije.

Ako ste mala kontinentalna destinacija i iz godine u godinu bilježite sve bolje turističke rezultate, tada uspjeh nije slučajan. Upravo to potvrđuje Požeško-slavonska županija u kojoj je u proteklih šest godina broj kreveta porastao za više od 50 posto, a jednako toliko i broj noćenja, pa na području kontinentalnih destinacija bilježi najveći trend rasta. Osim toga, jedina je kontinentalna županija koja je u 2021. premašila ostvarena noćenja iz visoko uzlazne 2018. i to za 18 posto te ostvarila čak 95 posto noćenja iz rekordne 2019.

„U izazovnim vremenima pandemijske krize okupili smo tim stručnjaka koji je na najbolji način kreirao naše ključne poruke i komunicirao komparativne prednosti naše destinacije temeljene na brend i komunikacijskoj strategiji izrađene 2021. Naše kampanje su interaktivne i multimedijalne, prate suvremene turističke trendove i privlače moderne putnike. Prošle smo godine kreirali novi marketinški koncept s novim logotipom, ključnim porukama i modernim kampanjama te novim sloganom Zlatna Slavonija“, ističe Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.

Ljepote tog dijela Hrvatske prikazane su i u atraktivnom promotivnom filmu Experience Golden Slavonia koji je do sada na međunarodnim festivalima osvojio čak osam nagrada, pa se s nestrpljenjem očekuju festivali u 2022. Svi koji se bave turizmom tvrde da je film iskorak koji čini razliku te jamči vidljivost destinacije bez direktnog ulaganja u 2022., ali i godinama koje predstoje.

Da su kampanje prošle godine pale na plodno tlo potvrđuje i analiza njihove učinkovitosti u 2021. Primjerice, samo u okviru online kampanja ukupno je ostvareno više od 300 tisuća čitanja članaka, više od 2,8 milijuna impresija i više od 15,5 tisuća klikova. A kad su društvene mreže u pitanju, samo u prosincu promotivne objave na Facebooku ostvarile su više od 590 tisuća impresija s dosegom većim od 330 tisuća korisnika i 35 tisuća interakcija na objave. Ove brojke govore kako je riječ o iznimno uspješnim i kvalitetnim kampanjama s odličnim omjerom uloženog i dobivenog.

Realizirano je više od 140 pojedinačnih objava u tisku kao i TV kampanja, a dvije su bile iznimno uspješne – ljetna tv kampanja u suradnji s poznatim Zlatnim lugom iz Požege i novootvorenim aquaparkom Shhhuma iz Velike te adventska, također u suradnji s aquaparkom Shhhuma i TZ Zlatni Papuk.

Maja Jakobović ističe kako je fokus promocije u takvom tipu kampanja na kvalitetnoj ponudi i sadržajima, a toga u ovoj županiji ne nedostaje. Osim veličanstvenog Parka prirode Papuk i najboljih hrvatskih graševina s tri vinogorja među kojima je i nagrađivano Kutjevačko, sve je više multimedijalnih sadržaja poput Terra Panonice u Pleternici i Kuće Panonskog mora u Velikoj.

Uspjeh koji potkrepljuju brojke temelji se na višegodišnjem dobro promišljenom djelovanju, upornom radu i efikasnom usmjeravanju ograničenih budžeta u prepoznatljivost destinacije Požeško-slavonske županije.

Izvor: Turizmoteka