Povratak
Šarić: “Stojimo na raspolaganju svim školama koje svoje učenike žele dovesti u Terru Panonicu”

Šarić: “Stojimo na raspolaganju svim školama koje svoje učenike žele dovesti u Terru Panonicu”

- U prvom redu smo željeli upoznati lokalno stanovništvo sa rezultatima projekta i mogućnostima koje ovaj Centar pruža, a paralelno s tim i učitelje i profesore kako bi znali što imaju u svom okruženju - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Županijsko stručno vijeće kemije osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, pod vodstvom gđe Mirte Malčić posjetilo je Interpretacijski centar Terra Panonica. 40-ak učitelja je imalo priliku upozati rad Interpretacijskog centra, odnosno sadržaje koji se nalaze u sklopu Centra s posebnim naglaskom na edukativni dio. Tako im je organiziran posjet stalnoj izložbi, iskustvo VR stvarnosti, šetnja poučnim stazama, gledanje animiranoa filma te vožnja turističkim vlakićem do vidikovca Bačva povrh Starca.

S ciljem razvoja međusobne suradnje u Centru ih je pozdravila i Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice te uz pozdravne riječi izrazila zadovoljstvo interesom i posjetom. – Terra Panonica centar je koji osim turističke dimenzije kroz zanimljive izloške, virtualnu stvarnost i turistički vlakić, nudi edukativni program prilagođen svim uzrastima – istaknula je.

Kazala je i kako su upravo učitelji i profesori ključni element razvoja Centra. – U prvom redu smo željeli upoznati lokalno stanovništvo sa rezultatima projekta i mogućnostima koje ovaj Centar pruža, a paralelno s tim i učitelje i profesore kako bi znali što imaju u svom okruženju te nas tako kroz terensku nastavu posjetili zajedno sa svojim učenicima. Vjerujem kako ćemo u ovoj godini zabilježiti velik broj učenika, a kako bi to ostvarili stojimo na raspolaganju svim školama – zaključuje Šarić.