Povratak
“Ponosni na dr. Štampara nastavljamo graditi na temelju njegovog imena i učenja”

“Ponosni na dr. Štampara nastavljamo graditi na temelju njegovog imena i učenja”

Nakon planinarskog pohoda u kojem je edukativni dio odradio i prezentirao autor tabli Mario Katić organiziran je i domjenak za sve okupljene.

Gotovo 400 tisuća kuna vrijedna je investicija urenja planinarske staze dr. Andrija Štampar u Brodskom Drenovcu, njegovom rodnom mjestu. Uz odličnu suradnju sa PD Zanatlija iz Osijeka u povodu obilježavanja rođendana dr. Andrije Štampara obilježeno je i otvorenje koje je uz 100-tinjak planinara, mještane Brodskog Drenovca posjetila i županica Antonija Jozić.

– Izuzetna mi je čast pozdraviti vas ovdje u Brodskom Drenovcu, odmah iza rodne kuće dr. Andrije Štampara. Želim samo zahvaliti na dolasku i poželjeti vam dobrodošlicu u Brodski Drenovac u Požeško-slavonsku županiju. Uživajte u prirodnim ljepotama Brodskog Drenovca, vjerujem da su vam osim Brodskog Drenovca poznate i druge planinarske staze na području Požeško-slavonske županije – rekla je Jozić.

Investitor, odnosno nositelj ovog projekta je Grad Pleternica, a u to ime okupljene je pozdravio i pleternički dogradonačelnik Domagoj Katić. – zuzetno smo ponosi što smo na mjestu u kojem je rođen dr.Andrija Štampar. Na temelju njegova imena i na temelju toga nasljedstva koje imamo možemo graditi, stvarati i razvijati. Zahvaljujem vam se što poštujete dr. Andriju Štampara i što ste odvojili svoje privatno vrijeme i došli ovdje da prođete ovom Poučnom stazom koju smo vam pripremili – rekao je Katić.

Uz sam posjet, PD Zanatlija je odradilo i velik broj stručnih radnji vezanih uz promociju i registraciju staze. – Registrirali smo planinarske puteve i na tim planinarskim putevima prošle godine smo postavili kontrolne točke. Tiskali smo i izradili jedan prikladni planinarski dnevnik, registrirali smo ga te je nastala Planinarska obilaznica dr. Andrije Štampara. Svake godine oko 1. rujna, kada je i rođen dr. Andrija Štampar organizirat ćemo jedan ovakav pohod – navodi Vladimir Pavičić, predsjednik društva.

Nakon planinarskog pohoda u kojem je edukativni dio odradio i prezentirao autor tabli Mario Katić organiziran je i domjenak za sve okupljene.