Povratak
Pleternički kolovoz u znaku duhovne glazbe i slavonske baštine

Pleternički kolovoz u znaku duhovne glazbe i slavonske baštine

Kolovoz, uz bogate manifestacije, već tradicionalno je mjesec hodočašća u Pleternicu, kada se zadnjih 9 dana održava Devetnica Gospi od Suza te je i u te dane organiziran primjeren i bogat program.

Vruće ljeto u srpnju je iza nas, bogato i ispunjeno sadržajem, a ništa manje Pleternica nije pripremila niti u kolovozu. Mjesec je to brojnih aktivnosti koje možete pogledati na naslovnom plakatu, a mi ćemo ipak izdvojiti njih par.

– Započinjemo s prezentacijom skulpture Friedricha Salomona Kraussa već prvog dana mjeseca kolovoza, kada nas očekuje jedna lijepa ljetna večer na Trgu bećarca. Svakako želim izdvojiti i Tamburaški kamp kao dio Muzeja bećarca, a onaj završni, za publiku najvažniji dio nas očekuje 21. kolovoza kada ćemo na Trgu bećarca imati priliku poslušati završni koncert – kaže Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ Pleternica.

Kolovoz uz bogate manifestacije je već tradicionalno mjesec hodočašća u Pleternicu kada se zadnjih 9 dana održava Devetnica Gospi od Suza te je i u te dane organiziran primjeren i bogat program.

– Sretni smo što imamo čast ugostiti toliki broj hodočasnika svake godine i stoga kroz aktivan rad želimo svim hodočasnicima ponuditi jedan primjeren, ali svakako kvalitetan program u večernjim satima. Tako 27. kolovoza imamo promociju spota prekrasne pjesme Tebi vraćam se posvećene Gospi od Suza i prikazivanje filma Gospin grad, a u narednim danima čak 2 koncerta duhovne glazbe. Amorose, koje će nastupiti 28. kolovoza i Matej Galić i Yeshua 31. kolovoza. Oba koncerta su na Trgu bećarca s početkom u 21 sat – zaključila je.

Uistinu bogat i sadržajan kolovoz u detaljima možete pogledati na plakatu u prilogu.