Povratak
Pleternica predstavljena na ITB sajmu u Berlinu

Pleternica predstavljena na ITB sajmu u Berlinu

Od 6. do 10. ožujka pleternička je turistička ponuda predstavljena na sajmu ITB u Berlinu. Riječ je o najvećem turističkom sajmu na kojemu se okuplja gotovo 200 zemalja prezentirajući najbolje iz ponude destinacija diljem Svijeta.

 

Pleternica se predstavila u sklopu klastera Slavonija, na štandu Hrvatske turističke zajednice. Naglasak je stavljen na projekt “Kulturna ruta bećarca i gange” koji se provodi na području Požeško-slavonske županije, gradu Gradu Pleternici, čiji će rezultati iznimno obogatiti cjelokupnu kulturno-turističku ponudu Slavonije. Projekt je financiran u sklopu programa Interreg Hrvatska-BIH-Crna gora te je upravo ovom aktivnošću zaokružena priča o destinaciji bećarca kao motivu dolaska u Pleternicu te time i cijelu Slavoniju. Cilj pleterničke slagalice je da bećarac postane svojevrsna ulaznica u Slavoniju, da Interpretacijski centar postane okidač dolaska i početak obilazaka destinacija diljem Slavonije.

Na sajmu je predstavljen projekt sa svim dionicima u projektu, subjektima koji posluju na području Pleternice i Tomislavgrada koji svoje proizvode i usluge obogaćuju kroz stavljanje u funkciju turizma.