Povratak
Pleternica potpisnik povelje o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma

Pleternica potpisnik povelje o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma

Dodatan sadržaj i ozbiljnije pozicioniranje na europskoj turističkoj karti dolazi umrežavanjem s drugim destinacije čemu je iskorak i potpisivanje povelje „Iter Vitis“ – rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Segment turizma u Pleternici koji nije stavljen na sam podij, a u kojemu postoje veliki potencijali za razvoj je vinski turizam. S ciljem umrežavanja s drugim destinacijama i otvaranja vrata za promociju Pleternice kao vinskoga kraja, Grad Pleternica pridružio se potpisnicima „Iter Vitis – Povelje o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma“ u organizaciji Udruge vinogradara Baranje – Zmajevac, Općine Kneževi Vinogradi i Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Cilj potpisivanja Povelje je suradnja na europskoj kulturnoj ruti Iter Vitis, jednoj od 45 certificiranih europskih kulturnih ruta, a odnosi se na podizanje vidljivosti i njegovanje kulture vina, vinograda i vinogradarske arhitekture.

– Zahvaljujući radu javnog i privatnog turističkog sektora došli smo do toga da Pleternica kao destinacija zaista ima bogat sadržaj za višednevni dolazak turista. Dodatan sadržaj i ozbiljnije pozicioniranje na europskoj turističkoj karti dolazi umrežavanjem s drugim destinacijama čemu je iskorak i potpisivanje povelje „Iter Vitis“ – rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Uz Pleternicu i ostale predstavnike gradova i općina Republike Hrvatske, potpisnici navedene povelje su i većina hrvatskih vinskih regija, ali i predstavnici gradova, općina i udruga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Sjeverne Makedonije.

– Cilj turizma u Pleternici je pružiti našim ljudima da bolje žive, iskorištavajući prilike koje se otvaraju kada posjetitelji dolaze u IC Terra Panonica, Muzej bećarca i ostale sadržaje, a potom traže okrjepu ili smještaj kod naših subjekata. Pleternica je već prepoznata kao destinacija s vinskom tradicijom, a potpisivanjem povelje otvaramo vrata snažnijeg uvrštavanja naših vinara na vinskoj turističkoj karti – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Fotografije: Dubravko Franjin