Povratak
Ovogodišnji Lidas u školskoj dvorani: “Jedva čekamo da napokon pokažemo dio našeg ruva, zapjevamo i zaplešemo na pozornici”

Ovogodišnji Lidas u školskoj dvorani: “Jedva čekamo da napokon pokažemo dio našeg ruva, zapjevamo i zaplešemo na pozornici”

Pozivamo vas sve dakle 28.08. u subotu od 16 sati da dođete u školsku sportsku dvoranu u Pleternici, uživate u pjesmi, plesu, narodnim nošnjama i svemu onom što smo vam mi i naši gosti pripremili.

Unatoč tome da LIDAS nije mogao biti održan u redovnom, lipanjskom terminu, bit će održan sutra u prigodi Devetnice. Iako prvotno planirano na Trgu bećarca zbog kiše će smotra folklora biti održana u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 16 sati.

– Žao nam je zbog ovakvog ishoda s kišomi preseljenja jer je ambijent svakako ljepši na Trgu, no to neće umanjiti vrijednost manifestacije jer, kako mi kaže predsjednik, radi se o širokom spektru kulture, tradicijei običaja i iskreno se veselimo LIDASU u kolovozu – kaže Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice. Dodaje kako se nada i očekuje LIDAS 2022. u svom prirodnom, lipanjskom terminu, a za aktivnosti za vrijeme Devetnice najavljuje novu manifestaciju.

– Želja nam je i u kolovozu ugostiti folklorne skupine, tamburaše, bećaruše i bećare u Pleternici. Trenutačno razmišljamo o konceptu jer želimo stvoriti jednu novu manifestaciju vezanu uz naš Trg bećarca – zaključuje.

Predsjednik KUD-a Orljava, Renato Brankovan ističe svoje zadovoljstvo jer nakon jednogodišnje pauze ponovno kreću s nastupima i organizacijom smotre. – Smotra će doduše biti u nešto izmijenjenom formatu, jer neće biti povorke ulicama, te će i broj sudionika biti nešto manji nego ovih godina, a u skladu sa epidemiološkim mjerama – ističe Brankovan.

Dodaje kako su unatoč tome nastojali da program i sudionici budu kvalitetni i različiti. – Osim KUD-a Orljave, kao domaćina, na smotri će sudjelovati još sedam kulturno-umjetničkih društava od kojih su dva iz Republike Bosne i Hercegovine, te jedna muška pjevačka skupina. Pozivamo vas sve dakle 28.08. u subotu od 16 sati da dođete u školsku sportsku dvoranu u Pleternici, uživate u pjesmi, plesu, narodnim nošnjama i svemu onom što smo vam mi i naši gosti pripremili. Za neka društva je ovo i prvi nastup nakon skoro godinu dana, tako da smo i mi kao kudovi nestrpljivi i jedva čekamo taj 28.08. da napokon pokažemo dio našeg ruva, zapjevamo i zaplešemo na pozornici – navodi.