Povratak
Ovogodišnja biciklijada uz roštiljadu: „Jučerašnji put do Zarilca i mirisi roštilja dugo će se pamtiti!“

Ovogodišnja biciklijada uz roštiljadu: „Jučerašnji put do Zarilca i mirisi roštilja dugo će se pamtiti!“

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom , manifestacija biciklijada uz roštiljadu ove godine ponovno je obilježena u punom zamahu.

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom, jučerašnji dan bio je idealan da ga provedemo na zraku, u dobrom društvu, s vjetrom u kosi, mirisu roštilja i na dva kotača. Manifestacija biciklijada uz roštiljadu ove godine ponovno je obilježena u punom zamahu. Prostori ribnjaka na Zarilcu obasjani suncem i ugodnim vjetrom ekipama je dalo motivacije da se jučerašnji dan napokon vrati.

Organizatori jednog od najomiljenijih događanja na području Pleternice bili su domaćini Sportsko ribolovnog društva „Londža“ iz Zarilca, Grad Pleternica, Turistička zajednica Grada Pleternice te Udruga „Mladi za mlade Pleternice“ u čijoj je organizacije bila sportsko – rekreativna biciklijada. Start biciklijade bio je u 11 sati sa Trga Bećarca u Pleternici, a pedesetak biciklista, od najmlađih do najstarijih, neovisno o kiši koja ih je pratila, upotpunila je manifestaciju kod ribnjaka.

Sudionici biciklijade sudjelovali su u utrci za sportski bicikl, a izvlačenjem startnih brojeva, bicikli je osvojila Marija Kuprešak iz Viškovaca. Za sve sudionike biciklijade i posjetitelje Lovačko društvo „Vražjak“ iz Sesveta pripremilo je lovački čobanac koji je svojim neodoljivim okusima osvojio srca svih sudionika.

U okusima i pripremi roštilja kao središnjeg dijela manifestacije sudjelovalo je oko 50 ekipa, a ocjenjivački sud na čelu sa poznatim prvakom roštilja Željkom Turalijom imao je puno posla. Nijanse su presudile, tako je prvo mjesto osvojila ekipa iz Bilog Brda na čelu sa Zlatko Potočkim, drugo mjesto zauzela je ekupa Mjesnog odbora Zarilac, na čelu sa simpatičnom predsjednicom Jasnom Dostal i treće mjesto ekipa Direktora u rukama Maria Tomića. Nagrade su bile povelje te roštilji za prva tri mjesta, a njih su uručili gradonačelnica Marija Šarić, dogradonačelnik Domagoj Katić te predsjednik ŠRD – a „Londža“.

A za onaj veseliji dio i glazbene note pobrinuo se tamburaški sastav „Satir“ iz Davora.