Povratak
Ovog vikenda u Pleternici: Svjetska razina Međunarodnog konjičkog turnira

Ovog vikenda u Pleternici: Svjetska razina Međunarodnog konjičkog turnira

Lipanj u Pleternici galopirajućim korakom juri dalje pa ja tako ovog vikenda na rasporedu Međunarodni konjički turnir koji centar događanja seli na Hipodrom.

– Ovo je najveći konjički turnir u povijesti Republike Hrvatske s najvećim brojem zemalja sudionica i konja do sada. Danas do kraja dana očekujemo još 40-ak konja dok ih je u ovom trenutku u Pleternici 130. Sam kamp je duplo veći od protekle godine što puno govori koliko je turnir narastao u posljednjih godinu dana – rekao je Domagoj Katić, direktor Međunarodnog konjičkog turnira CAI Pleternica.

Stepenica više u odnosu na prošlu godinu turnira je i ostvarena suradnja s Mađarskim konjičkim savezom koji će jedno kolo svoje lige voziti u Pleternici, a kako se radi o organizaciji koja je apsolutni vrh u ovom sportu suradnja pridonosi spektakularnosti turnira.

Ono što još želim istaknuti da se danas ovdje nalazi skoro 300 ljudi koji će biti tu do ponedjeljka i svoje novce trošiti ovdje u Pleternici što je dodatan benefit samoga turnira u turističkom smislu. Turnir je važan i jer je kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo, a što se tiče samih zemalja sudionica, mogu istaknuti da je najdalji sudionik potegao čak 1500 kilometara iz Grčke u Pleternicu – dodao je Katić.

Osim spomenutih Grka  sudionici turnira su stalni gosti domaćeg konjičkog kluba iz Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Austrije i Republike Hrvatske, uz koje će domaće boje braniti vozači Matej Bello i Stjepan Matijević.

– Kao i u svaku manifestaciju mi smo ponovno okupili naše udruge, ustanove i tvrtke koje će ponuditi dodatan sadržaj. Već u petak nas očekuje Knjignik u organizaciji Hrvatske knjižnice i čitaonice kao zabavan sadržaj za djecu i odrasle. Osim toga te iste večeri imamo koncert Slavonskih lola i noćnu utrku koja je jedna od najatraktivnijih za posjetitelje. U subotu i nedjelju slijedi nastavak turnira i sportski program, a osim toga pripremili smo dodatan sadržaj, igraonicu za naše najmlađe, ponudu suvenirnice, naših udruga i lokalni sajam. Pozivamo sve da dođu, da vide što se sve ovdje događa, da se lijepo podruže i zabave jer smo se ponovno okupili na ovom prostoru kako bi pružili što bolju ponudu našim posjetiteljima i kako bi se što ugodnije osjećali u Pleternici – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.