Povratak
Održan tradicionalni 10. Forum hrvatske kongresne industrije

Održan tradicionalni 10. Forum hrvatske kongresne industrije

- Iznimno mi je drago prezentirati naše baštinske projekte, IC Terra Panonica te IC Muzej bećarca kao ključne sadržaje u destinaciji. Upravo oni temelj su ponude za poslovni turizam, kakvom se nadamo u narednom razdoblju. U prilog tome ide i nedavna objava na kongresnoj burzi IBTM World u Barceloni gdje je upravo Slavonija prepoznata kao poželjna incentive destinacija sa novom, bogatom i autentičnom ponudom - rekla je Marija Šarić.

Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) organizirala je 7. prosinca 2021. u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu 10. po redu Forum hrvatske kongresne industrije – središnje godišnje okupljanje profesionalaca iz poslovnog turizma Hrvatske, uz predstavnike institucija i medija.

Središnja tema ovogodišnjeg Foruma bila je održivi eventi pa je uvodno izlaganje na tu temu održao prof. dr. sc. Oliver Kesar, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Primjer dobre prakse izložila je Annika Rømer, voditeljica odjela u turističkoj zajednici Kopenhagena – Wonderful Copenhagen. Nakon izlaganja na ovu vrlo aktualnu temu, uslijedila je panel rasprava o održivim eventima u funkciji razvoja destinacije, na kojoj su se predstavile neke od najuspješnijih hrvatskih destinacija: TZ Karlovačke županije i Aquatika – Slatkovodni akvarij, TZ Međimurske županije i Hotel Terme Sveti Martin, TZ Požeško-slavonske županije i Muzej bećarca.

Sudeći prema prijavama, poslovni turizam Hrvatske je stabilan, jer je 60 profesionalaca na Forumu sudjelovalo uživo, a 50-ak sudionika događanje je pratilo online. Iz Požeško-slavonske županije na Forumu su sudjelovale gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić i direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

– Iznimno mi je drago prezentirati naše baštinske projekte, IC Terra Panonica te IC Muzej bećarca kao ključne sadržaje u destinaciji. Upravo oni temelj su ponude za poslovni turizam, kakvom se nadamo u narednom razdoblju. U prilog tome ide i nedavna objava na kongresnoj burzi IBTM World u Barceloni gdje je upravo Slavonija prepoznata kao poželjna incentive destinacija sa novom, bogatom i autentičnom ponudom – rekla je Marija Šarić.

Osnovna poslovna strategija profesionalaca hrvatske kongresne industrije će i dalje uključivati, osim održivosti, i vrhunsku kvalitetu ljudske usluge u organizaciji i provedbi poslovnih skupova u svim hrvatskim destinacijama, za koju predstavnici HUPKT-a drže da bi trebala biti glavna snaga i strategija i hrvatskog odmorišnog turizma uvijek, bez obzira na turbulentno pandemijsko razdoblje.