Povratak
Obilježen i završetak Dječjeg tjedna

Obilježen i završetak Dječjeg tjedna

Pleternica stvarno ima bogatstvo aktivnih udruga koje neumorno rade, ali kada se ovako zajedno okupe onda vidimo o kojoj količini truda, vremena i ljubavi se radi. Uistinu je impresivno vidjeti sve te rezultate kako Dječji tjedan prilazi svome kraju - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Nakon umjetničkog stvaralaštva koje su djeca pokazala na nastupu u Interpretacijskom centru Terra Panonica u petak, novi dan Dječjeg tjedna donio je i nove aktivnosti, ovoga puta vani uz pregršt sporta i prezentacijskih štandova.

Po prvi puta je, po uzoru na seniorski, organiziran i mini dječji kup Grada Pleternice na koji su se odazvali svi nogometni klubovi s područja Grada, a uz nogomet, školu tenisa i vatrogasci su imali mini natjecanje.

Bilo je tu i izlagača, Helen Doron koji su prezentirali svoju školu engleskog jezika, policijska postaja Pleternica koja je uvijek prisutna na dječjem tjednu, udruga Osmjeh, zadruga Neven te naravno Dječje gradsko vijeće koje je aktivno u svim segmentima ovogodišnjeg dječjeg tjedna.

– Lijepo je vidjeti sve ove aktivnosti na jednom mjestu i zbog toga je važno održati dječji tjedan. Pleternica stvarno ima bogatstvo aktivnih udruga koje neumorno rade, ali kada se ovako zajedno okupe onda vidimo o kojoj količini truda, vremena i ljubavi se radi. Uistinu je impresivno vidjeti sve te rezultate kako Dječji tjedan prilazi svome kraju – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Dječji tjedan završio je onako kako priliči – druženjem djece i roditelja na otvorenom, u šarolikom ozračju. Zmajada je po 4. puta održana na Ivandvoru, pod palicom pleterničkog Aero kluba. Preko 100 djece je, od kojih veliki broj po prvi put, puštalo zmaja, uživalo na svježem zraku i velikom prostranstvu pleterničkog aerodroma. Zmajada se pokazala kao izvrsna manifestacija jer iz godine u godinu okuplja sve veći broj roditelja i djece koja se tamo imaju prilike upoznati sa raznim vrstama letjelica, od dječjih zmajeva do dronova i aviona.

Ovogodišnji dječji tjedan je i službeno završen, a mi se već veselimo idućem!