Povratak
Nagrada pleterničkoj Terri: “Simply the best ovogodišnji je vrhunac”

Nagrada pleterničkoj Terri: “Simply the best ovogodišnji je vrhunac”

Želimo svima pokazati što sve u Slavoniji imamo i što sve možemo. Živimo u prekrasnom kraju i naša je obaveza raditi i stvarati, obogaćivati ovaj naš prostor novim sadržajima, novim pričama i na taj način razvijati turističku ponudu i naše subjekte, ugostitelje, smještajne kapacitete, obiteljska gospodarstva - kaže Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Interpretacijski centar Terra Panonica u Pleternici od svog otvorenja do danas kontinuirano pokazuje kako projekti baštine interpretirani na kvalitetan način imaju svoje mjesto u turizmu Slavonije i Baranje.
– Naša Terra možda je neuobičajena priča za ove prostore jer u principu pričamo o moru u Slavoniji. No, to i je bila naša želja, istaknuti se različitošću, oživjeti priču o Panonskom moru te se time locirati na sve bogatijoj turističkoj karti Slavonije – ističe Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.
Nagrada Simply the best dodjeljuje se u nekoliko kategorija, a pleternička Terra ju je dobila u kategoriji novih projekata u turizmu. Razlog za to zasigurno leži i u velikom broju posjetitelja koji su unatoč pandemijskim uvjetima za turizam posjetili Centar i vidjeli sto sve on pruža.
– Moram priznati da statistički pokazatelji iznenađuju jer se nalazimo u, reci ću to tako, neuvjetima za turizam. Mislim da smo svi svjesni kako ovo nisu prirodni uvjeti za razvoj turizma, a upravo u tome i leži naše iznenađenje jer Terra zapravo nije niti radila u okvirima bez pandemije – navodi Šarić.
Valja napomenuti i kako je ovo treća po redu Simply the best nagrada koja odlazi u Pleternicu. Prva je bila za Kukuruzni labirint, a druga za tradicionalni pleternički Lidas.
– Veseli nas kada netko prepozna naš rad, no to nas neće uspavati. Želimo svima pokazati što sve u Slavoniji imamo i što sve možemo. Živimo u prekrasnom kraju i naša je obaveza raditi i stvarati, obogaćivati ovaj naš prostor novim sadržajima, novim pričama i na taj način razvijati turističku ponudu i naše subjekte, ugostitelje, smještajne kapacitete, obiteljska gospodarstva. Korak po korak. Sljedeća stanica nam je Muzej bećarca i iskreno se veselimo tome – zaključuje Saric