Povratak
Ljeto u Pleternici: “Ulazimo u kolovoz, mjesec hodočašća Gospi od suza”

Ljeto u Pleternici: “Ulazimo u kolovoz, mjesec hodočašća Gospi od suza”

- Uvijek nastojimo raditi zajedno s našim udrugama koje okupljaju brojne volontere u različitim segmentima. Ovim putem im zahvaljujem što sudjeluju u stvaranju svih, pa i ovih ljetnih aktivnosti na području grada - ističe Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Kako je i najavljeno na konferenciji za medije u lipnju kada su prezentirane aktivnosti programa “Ljeto u Pleternici” za mjesec srpanj, održana je i medijska konferencija za aktivnosti u kolovozu.

Direktorica Poduzetničkog centra, Barbara Rudež je predstavila program udruga na tjednoj bazi, kao i manifestacije koje će se održati. – Naše udruge imaju radno ljeto tako da svaki dan imamo razne aktivnosti, od kulturno-umjetničkih, dječjih pa do programa za zlatnu dob. Sve su otvorene za građane i vjerujemo kako će svatko za sebe pronaći nešto u zajedničkom programu – rekla je Rudež.

Kao novi dio programa predstavljan je program “Košarkaške akademije” koju provodi ŽKK Plamen Požega u Orahovici, Pleternici i Požegi. Program je predstavio tajnik i trener kluba Vladimir Englman. – Program se provodio kao dio projekta prijavljenog na Ministarstvo turizma i sporta, koji smo ostvarili zajedno sa Poduzetničkim centrom Pleternica kojem ovim putem zahvaljujem na suradnji. Izuzetno mi je drago da smo prepoznati u svom radu i da možemo široj publici omogućiti pristup ovom prekrasnom sportu. Vjerujem kako će iz ove akademije zasigurno izaći buduće košarkašice i košarkaši jer se to pokazalo i u proteklim godinama – istaknuo je Englman.

Pleternički dogradonačelnik, Domagoj Katić je zahvalio svim udrugama na angažmanu u stvaranju i provođenju aktivnosti. – Uvijek nastojimo raditi zajedno s našim udrugama koje okupljaju brojne volontere u različitim segmentima. Ovim putem im zahvaljujem što sudjeluju u stvaranju svih, pa i ovih ljetnih aktivnosti na području grada – ističe Katić.

Dodaje kako ulazimo u kolovoz, mjesec hodočašća Gospi od suza u kojem nas čeka naše pleterničko brdo. – Pozivam sve drage hodočasnike da i ove godine u 9 dana, koliko traje Devetnica dođu u Pleternicu i potraže uvijek prijeko potreban mir. Grad će kao i proteklih godina dati svoj maksimum u organizacijskom smislu kako bi se svi osjećali dobrodošlo i ugodno u našoj Pleternici – zaključuje.