Povratak
Dječji tjedan u Pleternici 2022.

Dječji tjedan u Pleternici 2022.

''Centralna aktivnost ovogodišnjeg Dječjeg tjedna održat će se u petak, 7.10. s početkom u 18.00 h u IC Terra panonica pod nazivom ''Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči''. Osmislili smo glazbeno-dramsko-plesni program u kojem će nastupiti djeca i mladi svih udruga i društava koja djeluju u Gradu te će roditelji i svi zainteresirani imati priliku vidjeti kako Pleternica zaista ima puno aktivnosti namijenjenih djeci, od kreativnih, plesnih, dramskih do sportskih. Posebno mi je drago što su se u obilježavanje Dječjeg tjedna uključili i brojni subjekti koji će u svojim izlozima izložiti dječje poruke odraslima'', ističe direktorica TZ Grada Pleternice, Ivana Ketović Marjanović.

U cijeloj Hrvatskoj se već tradicionalno prvi puni tjedan u mjesecu listopadu obilježava kao Dječji tjedan, a prvi dan u tom tjednu kao Međunarodni dan djeteta. Svrha tog važnog datuma jest istaknuti važnost dječjih prava, usmjeriti pozornost društva na potrebe djece te podsjetiti sve nas odrasle kako nam pri donošenju odluka koje se odnose na život djece od prioritetne važnosti treba biti upravo najbolji interes djeteta.

Društvo naša djeca Pleternica, Dječje gradsko vijeće i Turistička zajednica Grada Pleternice uz podršku Grada Pleternice, u sklopu Dječjeg tjedna, od 3. do 9. listopada organiziraju čitav niz besplatnih aktivnosti posvećenih djeci.

”Uskoro nam počinje najveseliji tjedan u godini, Dječji tjedan, kada svu pažnju poklanjamo djeci i njihovim željama. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je igra te smo zajedničkim snagama kroz ovih tjedan dana nastojali prezentirati razne sadržaje koji se rade upravo za našu djecu, a kojih je u Gradu zaista puno”, ističe Tomislav Banožić, predsjednik Društva naša djeca Pleternica.

U ponedjeljak, 3.10. obilježit će se otvorenje Dječjeg tjedna povorkom djece vrtićkih skupina i osnovnoškolaca kroz Grad, a na Trgu bećarca dočekat će ih dječja gradonačelnica Marta Gabrek i gradonačelnica Marija Šarić te će se u 10.00 sati odigrati predstava ”Tunja”.

U utorak će gradonačelnica posjetiti područne škole Bučje i Frkljevci te odgovoriti na sva dječja pitanja i poslušati njihove savjete uz aktivnost ”Kakao s gradonačelnicom”.

Srijeda je rezervirana za obilazak Gradske tržnice Pleternica na kojoj će biti održana zanimljiva radionica namijenjena predškolcima pod nazivom ”Zdrava srijeda”. Isti dan, od 16.00-18.00 h Dječji vrtić Tratinčica organizira ”Druženje s roditeljima” na kojem će roditeljima prezentirati sve aktivnosti koje vrtić nudi. Isti dan, s obzirom da se 5.listopada obilježava i Dan učitelja, u OŠ Fra Kaje Adžića i područnim školama bit će organizirane igre za djecu i mlade.

U četvrtak, 6.10. obilježava se Dječji četvrtak u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica raznim radionicama za djecu.

”Centralna aktivnost ovogodišnjeg Dječjeg tjedna održat će se u petak, 7.10. s početkom u 18.00 h u IC Terra panonica pod nazivom ”Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči”. Osmislili smo glazbeno-dramsko-plesni program u kojem će nastupiti djeca i mladi svih udruga i društava koja djeluju u Gradu te će roditelji i svi zainteresirani imati priliku vidjeti kako Pleternica zaista ima puno aktivnosti namijenjenih djeci, od kreativnih, plesnih, dramskih do sportskih. Posebno mi je drago što su se u obilježavanje Dječjeg tjedna uključili i brojni subjekti koji će u svojim izlozima izložiti dječje poruke odraslima”, ističe direktorica TZ Grada Pleternice, Ivana Ketović Marjanović.

U subotu će na Stadionu malih sportova biti održan Mini kup grada, odnosno dječji turnir u malom nogometu te sajam na kojem će sudjelovati sve dječje udruge i predstavnici ustanova s područja Grada.

Završetak Dječjeg tjedna obilježit će prigodni dječji program na sv. Misi te Zmajada na Ivanindvoru.

”Dječje gradsko vijeće također se uključilo u obilježavanje Dječjeg tjedna te smo raspisali dva jako zanimljiva javna poziva koja su, naravno, namijenjena djeci. Jedan se odnosi na izložbu likovnih radova koji će biti izloženi tijekom cijelog tjedna u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica, a drugi na izradu promotivnog videa u svrhu predstavljanja Pleternice kao destinacije zdravog življenja, bogatih sadržaja, očuvane prirode, a sve promatrano kroz oko djeteta. Pozivam svu djecu da se uključe u ove aktivnosti jer će najbolji radovi osvojiti zanimljive i bogate nagrade”, navodi Marta Gabrek, dječja gradonačelnica Grada Pleternice.

U prilogu pogledajte plakat ovogodišnjeg Dječjeg tjedna te dva javna poziva.