Povratak
Advent u Pleternici 2020.

Advent u Pleternici 2020.

Advent u Pleternici nije zaboravljen ni ove godine unatoč lošoj epidemiološkoj situaciji koja nas je sve zahvatila. Bogat program prethodnih godina zamijenjen je adventskim aktivnostima u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Iako su one u nešto smanjenom broju, nisu time i manje važne. Tako je grad zasjao u punom sjaju i blagdanskom raspoloženju. Okićene su ulice grada, Trg bećarca, gradski park, a blagdanski ugođaj upotpunjuju jaslice i adventski vijenac na kojem su zapaljene svijeće.

Početkom prosinca zaštitnik grada Pleternice Sveti Nikola, prilagodio se pandemiji pa je u pomalo neobičnim uvjetima donio osmjeh na lice predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole. Tradicionalno je pomoć stigla od strane članova moto kluba Bulls iz Pleternice. Za Svetog Nikolu ove godine ni podjela poklona učenicima na katu škole nije bila prepreka. U pomoć su mu „priskočili“ pleternički vatrogasci koji su izazvali oduševljenje djece. Sveti Nikola obišao je sve područne škole koji su ga na prozoru dočekali uz pjesmu i veselje.

Svečana sjednica povodom Dana grada Pleternice nije se mogla održati, ali uspjesi ovogodišnjih pojedinaca i kolektiva nisu zaboravljeni. Priznanja za najuspješnije u 2020. godini dodijeljena su onima koji su se istaknuli svojim radom, angažmanom i trudom, a to su: Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Društvo Naša djeca Pleternica, Mia Mikliš, Amadea Mjertan, NK BSK Buk i Inter d.o.o. Srednje Selo.

Dječje gradsko vijeće Grada Pleternice obilježilo je i Dječji dan grada na daljinu kreativnim, edukativnim i glazbenim radionicama, video čestitkama, ali i nagradnim kreativnim natječajem „I mala djela mogu promijeniti svijet…“ Zadatak je bio osmisliti najkreativniju ideju i novost u našem gradu, a nagrađeni su: vrtićka skupina „Mravići“ za video o terapijskom jahanju, Noah Jurjević (1. razred) za „magični stroj“ koji za svaku plastičnu bocu daje kroketiće za gladne pse i David Kresovljak (7. razred) za video spot „Na Trgu bećarca“ za koji je samostalno napisao tekst i uglazbio ga. Poruka je da u gradu treba više radosti, više glazbe, ali i studio za snimanje spotova kako bi djeca mogla razvijati svoje talente.

Unatoč teškoj godini, adventske pripreme nisu izostavljene pa se brinući za zdravlje sugrađana, održao dio aktivnosti poštujući propisane mjere. U svemu, pa tako i u ovom, treba izvući ono najbolje.