Povratak
Advent u bećarskom šoru

Advent u bećarskom šoru

U vrijeme došašća, kada iščekujemo najljepše doba godine – Božić, u Pleternici se događa povratak u neka prošla vremena, oživjet će se nekadašnje slavonsko selo sa svojim starinskim kućicama i širokim šorom kojim su nekada u večernje sate šetali bećari.

„Advent u bećarskom šoru“ započinje svoj povratak u prošlost u nedjelju 28. studenog kada će se paliti 1. adventska svijeća na Trgu bećarca.

Svake sljedeće subote u predvečerje imate priliku okusiti tradicionalna jela i iskusiti živu baštinu uz božićni i tradicionalni program lokalnih kulturno-umjetničkih društava i tamburaški sastav koji će zvucima Slavonije ispuniti šor.

Nedjelja je dan za božićni dječji igrokaz u Interpretacijskom centru Terra Panonica, vožnju božićnim vlakićem i paljenje adventske svijeće. Sve ostale dane u tjednu Bećarski šor otvoren je za obilazak i druženje uz vatru.

Ukoliko želite osjetiti blagdanski duh u tradicionalnom okruženju, iskusiti čar nekih davnih, prošlih vremena, fotografirati se u slavonskoj sobici ili pogledati kroz pendžer (možda i zapjevati pod njim), onda dođite u Pleternicu na „Advent u bećarskom šoru“

U privitku se nalazi prijavnica za zainteresirane subjekte koji žele izlagati suvenire, hranu, pića.

Vidimo se na adventu!