Povratak
Advent u bećarskom šoru 2022.

Advent u bećarskom šoru 2022.

Glavni programi u bećarskom šoru održavat će se subotom s početkom u 17:00 h te će kroz 3 subote za zabavni dio programa biti zaduženi tamburaški sastavi, Zlatna dolina, Satir i Pet tambura. Pridružit će im se i kulturno umjetnička društva i brojna gradska udruženja. Svi zainteresirani posjetitelji imat će priliku provozat se i okićenim božićnim vlakićem.

Nakon prošlogodišnjeg i više nego uspješnog Adventa u bećarskom šoru koji je u Pleternici započet, bećarska priča nastavlja se i ove godine, u još ljepšem i bogatijem ruhu.

Bećarski šor će kao i prošle godine biti smješten na prostoru između današnjeg Trga bećarca i Gradske tržnice, nekada zvanom Segedac.

”Kroz cijeli Advent i sve naše manifestacije bitno je istaknuti zajedništvo koje mi prenosimo na svoje  ljude, sve ono što u Pleternici radimo, radimo zbog naših sugrađana, a onda oni šire o tome lijepu vijest i privlače nam goste iz raznih krajeva. I kroz ovaj Advent vidljiv je naš krovni brand bećarac kroz koji Pleternica živi i u ovo predblagdansko vrijeme”, istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica grada Pleternice.

Adventski program u Pleternici započinje u nedjelju, 27. studenog u 19:00 h kad će na Trgu bećarca biti upaljena prva adventska svijeća i nakon toga program se seli u IC Terra Panonica u kojem će KUD Orljava Pleternica održati svečani koncert naziva ”45 godina”, povodom obilježavanja 45 godina rada. Kao gosti na koncertu će im se pridružiti članovi renomiranog FA Zagreb Markovac.

U petak, 02.12. Advent će se obilježiti i u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica aktivnostima prikladnim za ovo doba godine.

03.12. Zavičajno kulturno umjetničko društvo Rama će u IC Terra Panonica održati svoj tradicionalni koncert pod nazivom ”Običaji zavičaja” s početkom u 16:00 h.

MK Bulls će i ove godine razveseliti osnovnoškolce s područja Grada Pleternice vožnjom motorima i podjelom darova dana 5.12.

Dana 6.12. obilježit će se Dan Grada polaganjem vijenaca, svečanom misom i sjednicom te otvorenjem Muzeja bećarca.

 

”Javna ustanova Pleternica je i ove godine zadužena za uređenje Bećarskog šora u sklopu pleterničkog Adventa. Želimo svojim sugrađanima i gostima Pleternice u vrijeme došašća omogućiti povratak u neka prošla vremena. Kroz naš Bećarski šor oživljavamo nekadašnje slavonsko selo u božićnom ruhu sa svojim starinskim kućicama i širokim šorom kojim su nekada u večernje sate šetali bećari,” izjavila je Jasna Hoffmann, ravnateljica Javne ustanove Pleternica.

Glavni programi u bećarskom šoru održavat će se subotom s početkom u 17:00 h te će kroz 3 subote za zabavni dio programa biti zaduženi tamburaški sastavi, Zlatna dolina, Satir i Pet tambura. Pridružit će im se i kulturno umjetnička društva i brojna gradska udruženja. Svi zainteresirani posjetitelji imat će priliku provozat se i okićenim božićnim vlakićem.

”U eno-gastro ponudu uključit će se ribička, lovačka i vatrogasna društva s područja našeg Grada, a 17.12. u trajanju od 15-22h u Bećarskom šoru bit će organiziran i tradicionalni Božićni sajam. Nedjelja, 18.12. dan je kada imamo najbogatiji program tijekom kojega palimo 4. adventsku svijeću i u našem parku imamo uprizorenje živih jaslica. Nakon toga selimo u sportsku dvoranu na priredbu naših mažoretkinja i dan završavamo u Bećarskom šoru božićnim koncertom zbora mladih ”Lacrima” koji je lani održan prvi puta i privukao je zaista velik broj posjetitelja”, ističe Ivana Ketović Marjanović, direktorica turističke zajednice Grada Pleternice.

U sklopu Adventa u IC Terra Panonica održat će se dvije predstave za djecu, jedna 4.12. ”Uspavani sveti Nikola”,  a druga 11.12. ”Vilenjaci dolaze u Terra Panonicu”.

Od 27.11. pa sve do 8.1.2023. na Trgu bećarca bit će postavljeno klizalište.

Kraj godine tradicionalno ispraćamo na Trgu bećarca uz tamburaški sastav Bisernica.

Pozivamo sve da posjete Pleternicu za vrijeme Adventa! Čekamo vas u Bećarskom šoru!

 

Detaljnije informacije o svim događanjima objavit ćemo naknadno, a u prilogu se nalazi prijavnica za Božićni sajam.