Vijesti

1. Zimski Vincelovski pohod

Hrvatsko planinarsko društvo Klikun u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pleternice te uz potporu Grada Pleternice organizira 1. Zimski Vincelovski pohod dana 22.1.2023. godine. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovom edukativnom i zanimljivom izletu! 

Pročitaj više

Advent u bećarskom šoru 2022.

Glavni programi u bećarskom šoru održavat će se subotom s početkom u 17:00 h te će kroz 3 subote za zabavni dio programa biti zaduženi tamburaški sastavi, Zlatna dolina, Satir i Pet tambura. Pridružit će im se i kulturno umjetnička društva i brojna gradska udruženja. Svi zainteresirani posjetitelji imat će priliku provozat se i okićenim božićnim vlakićem.

Pročitaj više

Obilježen i završetak Dječjeg tjedna

Pleternica stvarno ima bogatstvo aktivnih udruga koje neumorno rade, ali kada se ovako zajedno okupe onda vidimo o kojoj količini truda, vremena i ljubavi se radi. Uistinu je impresivno vidjeti sve te rezultate kako Dječji tjedan prilazi svome kraju - istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Pročitaj više

Dani hrvatskog turizma 2022.

Destinacija Slavonija osvojila je nagradu Destinacija godine u kategoriji Najuspješnija destinacija ruralnog turizma. Slavonija je atraktivna turistička destinacija koja kroz cijelu godinu svojim posjetiteljima, gostima i turistima nudi aktivni boravak u prirodi, autentičnu gastronomiju, jedinstvenu kulturnu baštinu i niz događanja za različite ukuse i uzraste.

Pročitaj više

Dječji tjedan u Pleternici 2022.

''Centralna aktivnost ovogodišnjeg Dječjeg tjedna održat će se u petak, 7.10. s početkom u 18.00 h u IC Terra panonica pod nazivom ''Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči''. Osmislili smo glazbeno-dramsko-plesni program u kojem će nastupiti djeca i mladi svih udruga i društava koja djeluju u Gradu te će roditelji i svi zainteresirani imati priliku vidjeti kako Pleternica zaista ima puno aktivnosti namijenjenih djeci, od kreativnih, plesnih, dramskih do sportskih. Posebno mi je drago što su se u obilježavanje Dječjeg tjedna uključili i brojni subjekti koji će u svojim izlozima izložiti dječje poruke odraslima'', ističe direktorica TZ Grada Pleternice, Ivana Ketović Marjanović.

Pročitaj više

Rujan u Pleternici

Nakon mirnog kolovoza posvećenog Gospi od Suza, stigao nam je i rujan!  Razigran, šaren, obogaćen sportskim aktivnostima donosi niz događanja u Pleternici.

Pročitaj više

Ranč Čondić ugostio karavanu ”Carbage run”

''Organizacija samog događanja bila je zaista zahtjevna jer smo imali višednevne pripreme oko infrastrukture za doček tako velikog broja posjetitelja i ljudi. Pobrinuli smo se da im na našem imanju ništa ne nedostaje pa smo osigurali bogatu ugostiteljsku ponudu te popratni sajam s ponudom lokalnih subjekata. Drago nam je da se ime našeg Grada i našega Ranča prenosi po cijeloj Europi,'' ističe Ljerka Čondić, vlasnica Ranča.

Pročitaj više