Vijesti

Pleterničkom bećaru stiže Šokica: “Baštinu moramo interpretirati i promovirati”

- Glavni motiv projekta je kao što i samo ime kaže: Šokica, tradicionalna slavonska žena koja svakog turista dočekuje u Gradu Pleternici želeći mu srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak. U okviru prve faze bit će izrađena i postavljena bista Šokice zajedno s njenim postoljem i uređenom okolinom uz pripremljene turističke priče bazirane na bećarcu i tradicijskoj ostavštini - pojašnjava Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ Grada Pleternice. 

Pročitaj više

Sportski, raspjevani i gurmanski vikend je iza nas

"Smotra folklora vrhunac je naših lipanjskih dana. Dan je to kada izvlačimo iz ormara sve ono najljepše i najbolje što imamo i da naše običaje prikažemo ovdje na Trgu bećarca. Imamo kudova iz cijele Hrvatske i iz BiH, ukupno njih 15 koji predstavljaju svoje krajeve. Gledali smo da imamo različit program i različite nastupe tako da našim posjetiteljima bude što zanimljivije.", rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Pročitaj više

Ivana Ketović Marjanović: “Turizam u Slavoniji je izazov, ali Pleternica već ima jako dobar temelj”

- Pleternica je divan grad koji se razvija koristeći svaku priliku koja mu se pruža i tu ne mislim samo na javni nego i na privatni sektor. Želja mi je, a vjerujem kako ću u tome i uspjeti, staviti sve pleterničke resurse pod isto okrilje i stvoriti cjelogodišnju ponudu za sve zainteresirane skupine koje žele vidjeti i okusiti Slavoniju - ističe Ivana Ketović Marjanović, direktorica TZ Pleternica

Pročitaj više