Šorom sa Šokicom

Šorom sa Šokicom

Upoznajte Pleternicu u društvu ”Njezinog veličanstva- Šokice”.

Turistička zajednica Grada Pleternice proširuje turističku ponudu destinacije bazirane na krovnom simbolu bećarca i nematerijalne baštine te već postojećem liku Bećara dodaje i Šokicu.

Glavni motiv projekta jest Šokica, tradicionalna slavonska žena koja svakog turista dočekuje u Gradu Pleternici želeći mu srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak.

U okviru prve faze projekta izrađena je i postavljena bista Šokice u predvorju Gradske kuće, odnosno sjedišta Turističke zajednice. Bista je djelo kiparice Tatjane Kostanjević.

Druga faza obuhvatila je turističke priče bazirane na bećarcu i tradicijskoj ostavštini. Na 9 turističkih atrakcija u Gradu postavljena su obilježja s QR kodovima koji turista pomoću AR iskustva proširene stvarnosti upoznaju s posebnostima atrakcija te tako omogućuju svim gostima Pleternice da ju samostalno upoznaju u bilo koje doba dana.

„Njezino Veličanstvo – Šokica“ zajedno s novootvorenim IC Muzej Bećarca zaokružuje ponudu baziranu na kulturnim vrijednostima.

Sredstva za provedbu ovog projekta osigurana su iz sredstava Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent u 2022.godini u iznosu od 101.700,00 kn.

Fotografije