Cesta ruža i vina

Cesta ruža i vina

Čaroban spoj kulture, enologije i prirodnih ljepota, isprepleten u priču s vrhunskim doživljajima i užitcima – to vas očekuje na Cesti ruža i vina.

Njezin je početak u centru Pleternice, a cijelom dužinom od 3,5 kilometra prolazi kroz zadivljujući vinogradarski krajolik s bogatim čokotima najizvrsnijeg grožđa iz kojeg će poteći najfinije kapljice graševine, sivog pinota, sauvignona, chardonnaya, cabernet sauvignona…  Među najsočnijim čokotima vire lijepe ruže raznovrsnih boja. Taj je spoj neprocjenjivo važan vinarima jer su ruže indikator bolesti koje prijete lozi. Na vrhu brda Starac, na 347 metara nadmorske visine, završava  Cesta ruža i vina. Ondje se nalazi ogromna bačva – vidikovac s koje se pruža predivan pogled na vinograde i ravnicu u dolini.  Također, u blizini se nalazi i kapelica svetog Petra za one koji traže utjehu i duhovni mir u užurbanom svijetu.

Idealno vrijeme za obilazak Ceste ruža i vina? Uvijek!

Proljeće – kada loza rađa svoje mladice, ljeto – kada su ruže u najbogatijem cvatu, jesen – kada se grozdovi  nižu poput zlatnih dukata ili zima – kada bijeli pokrivač daje poseban čar pleterničkim brežuljcima.

Kako posjetiti Cestu ruže?

Cestu ruže i vina možete obići pješice, biciklom, autobusom ili Brzim Vinkom – specijaliziranim autobusom te kočijama uz prethodnu najavu. Svaki od navedenih načina nudi drugačiji doživljaj ove jedinstvene rute. Ovdje možete kušati najfinije sorte vina, okrijepiti se, odmoriti, ručati ili jednostavno uživati u nepreglednim vinorodnim prostranstvima.

Broj telefona: 091 240 5831

Fotografije