Očuvajmo kuharice od zaboravaNASLOVNA | DOGAĐAJI

15.02.2019.


Očuvajmo kuharice od zaborava


U sklopu projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ financiranog iz Programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, Turistička zajednica Grada Pleternice kao partner na projektu izrađuje digitalnu bazu tradicionalnih recepata sa područja Slavonije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe koje u svojim „kuharicama“ imaju zapisane recepte za pripremu tradicionalnih jela i slastica da ih  u digitalnom ili izvornom pisanom obliku dostave na e-mail adresu: tz@pleternica.hr  ili osobno na adresu: Pleternica, Trg hrvatskih branitelja 1, 1. kat (Ured gradonačelnice). Ukoliko dostavljate u izvornom obliku obvezujemo se iste digitalizirati te Vam vratiti “kuharicu”. Kuharicu isto tako možete i ustupiti odnosno pokloniti TZ-u.

Dio pristiglih recepata biti će objavljen u Tradicionalnoj kuharici koja će biti izrađena u sklopu projekta te će navedena jela biti pripremljena na lokalnoj manifestaciju u lipnju ove godine. Svi ostali recepti koji ne budu dio kuharice biti će pohranjeni u digitalnu bazu i tako očuvani od zaborava.

 

<<-- 31
32 -->>